Головна Новини Політика внутрішня політика Розведення на Донбасі і скандали в Раді: ТОП-5 подій тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Розведення на Донбасі і скандали в Раді: ТОП-5 подій тижня

Минулий тиждень запам'ятається нам прогресом у питанні розведення сил на Донбасі і скандалами у Верховній Раді, найяскравіший з яких був викликаний нібито провокацією нардепа Богдана Яременка, який може коштувати йому мандата. Портал "Коментарі" виділив ключові події тижня

3 листопада 2019, 20:00 comments2560
Поділіться публікацією:
Розведення на Донбасі і скандали в Раді: ТОП-5 подій тижня

Розведення в Золотому

У вівторок, 29 жовтня, стартував процес розведення сил і засобів у Золотому (Луганська область), який був завершений як українською стороною, так і самопроголошеною "ЛНР" 1 листопада. Як розповіли в штабі ООС, на Донбасі стартував етап пошуку мінно-вибухових загроз і їх знищення, а також демонтаж інженерних споруд: бліндажів і блокпостів. У цілому весь процес розведення може тривати місяці.

Після закінчення тридцятиденного строку ОБСЄ почне верифікації і має зробити офіційну заяву про завершення.

Як розповів народний депутат від фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, розведення військ — останній блок, що відокремлює нас від нормандських переговорів.

"Зараз за допомогою Франції та Німеччини була розроблена дорожня карта, яка повинна призвести до нормандських переговорів. Ніяких додаткових умов там не було. Всі умови будуть виконані, якщо успішно завершиться розведення військ і потрібна буде зустріч у нормандському форматі", — резюмував Арахамія.

Свою оцінку розведення сил на Донбасі порталу "Коментарі" дали експерти.

picture

Перший удар по кнопкодавству

У вівторок народні обранці прийняли у першому читанні проект закону, який вводить відповідальність за неперсональне голосування. Проект закону (№2148) "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України" підтримали 287 парламентаріїв.

За неперсональне голосування законопроектом пропонується встановити штраф у розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 51 до 85 тисяч гривень).

picture

Невдала провокація слуги народу

У середу у Верховній Раді відбувся один з найгучніших скандалів за участю народних депутатів ІХ скликання. Журналісти підловили парламентарія від партії "Слуга народу" Богдана Яременка, який листувався з дівчиною з сайту онлайн-знайомств. Під час голосування нардеп переглядав на мобільному анкету 32-річної Аліни, яка вказала серед переваг "секс, зустріч і побачення".

Незабаром Яременко розповів про листування, назвавши її провокацією для журналістів.

"Заздалегідь домовившись з колегами з партії, я вирішив таким чином заявити свій протест проти тих, хто називає себе журналістами. Щось підгледіли, що не зрозуміли, щось самі допридумували, не запитали і просто викинули як "жовтий" гарячий факт. Це не журналістика, це знущання над інформаційними потоками і над людьми, — пояснив Яременко. — Мої колеги попереджали, що цього не варто робити, але таким чином я навмисно довів до абсурду цей ідіотизм, коли хтось бігає з камерами і, не розібравшись, подає як новину".

Словам нардепа ЗМІ не повірили і закликали його пройти тест на детекторі брехні.

Тепер для Яременко існує три сценарії, про які розповів нардеп від "Слуги народу" Давид Арахамія.

picture

Арешт Дубневича

У четвер Верховна Рада зняла недоторканності з народного депутата ("За майбутнє") Ярослава Дубневича. Дане рішення підтримали 332 парламентарія.

На думку слідства, Дубневич використовував свою посаду голови парламентського комітету з транспорту для впливу на топ-менеджерів "Укрзалізниці". Зібрані матеріали вказують на узгоджене завищення цін на стрілочну продукцію для залізниць. У результаті, збиток державі склав понад 93 млн грн.

29 жовтня пройшов обшук в будинку колишнього нардепа Богдана Дубневича — рідного брата Ярослава Дубневича.

НАБУ і СБУ розслідують кілька кримінальних проваджень, фігурантами яких є компанії братів Дубневичів і співробітники "Укрзалізниці". Згідно з попередньою оцінкою слідчих, з 2013 року особи, причетні до злочинів (ухилення від сплати податків, недостовірне декларування та ін.), легалізували понад 2 млрд грн.

Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду, нардеп Ярослав Дубневич може вийти під заставу в 100 млн грн, в іншому випадку він буде перебувати під вартою найближчі два місяці.

picture

Найбагатші українці: на манежі все ті ж

Наприкінці тижня українські ЗМІ оприлюднили рейтинг найбагатших українців. Другий рік поспіль його очолюють Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Вадим Новинський. У першу п'ятірку також увійшли Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

ТОП-100 найбагатших українців володіють 34,8 млрд дол. Рік тому їх стан був на 2,7 млрд дол. більше. Варто відзначити, що 30,6 млрд дол. сконцентровані в руках людей, які розмістилися на перших 50 рядках. Перші шість учасників списку – мільярдери, в їх руках сконцентровано 17,8 млрд дол.

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!