Головна Новини Політика внутрішня політика Гримчак проведе в ізоляторі ще два місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Гримчак проведе в ізоляторі ще два місяці

За версією слідства, колишній чиновник і його помічник вимагали 1 млн дол

14 листопада 2019, 19:19 comments1499
Поділіться публікацією:
Гримчак проведе в ізоляторі ще два місяці

Вищий антикорупційний суд продовжив утримання під вартою колишнього заступника міністра з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Юрія Гримчака на два місяці, повідомляє прес-служба суду.

Таким чином, рішенням від 13 листопада суд задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За версією слідства, Гримчак разом зі своїм помічником вимагали понад 1 млн дол. США за надання послуг. Їм оголосили підозру в отриманні неправомірної вигоди і вимаганні цієї вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Як повідомляло видання "Коментарі", 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 6 млн грн. Застава не була внесенаПри цьому в документах для затримання було допущено декілька суттєвих помилок. 17 серпня Чернігівський суд помилки виправив, але адвокати Гримчака заявили, що будуть подавати апеляцію на арешт, і заяву на суддю в ГБР і у ВККС.

14 серпня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до Юрія Гримчаку. Заступник міністра і його помічник Ігор Овдієнко булі затримані при отриманні частини суми хабара в $480 тис. За версією слідства, Гримчак і Овдієнко нібито вимагали від підприємця $1,1 млн за вплив на рішення Міністерства культури для прийняття власних рішень. 22 жовтня Генпрокуратура зняла з Гримчака підозру в шахрайстві.

Печерський районний суд 8 жовтня залишив у силі рішення про арешт Юрія Гримчака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!