Головна Новини Політика внутрішня політика Суд не став заарештовувати Ляшка і довірився нардепам
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд не став заарештовувати Ляшка і довірився нардепам

Ляшко заперечував, що бився з Герусом

19 листопада 2019, 18:55 comments1935
Поділіться публікацією:
Суд не став заарештовувати Ляшка і довірився нардепам

Бориспільський міськрайонний суд Київської області на засіданні сьогодні, 19 листопада, відпустив на поруки народних депутатів екснардепа, лідера Радикальної партії Олега Ляшка, повідомляє "Українська правда".

Вирок оголосив суддя Юрій Кабанячий, відхиливши клопотання прокуратури про арешт екснардепа на 60 діб без права внесення застави.

Суд прийняв рішення відпустити Ляшка на поруки народних депутатів Вікторії Сюмар ("Європейська Солідарність") та Михайла Волинця ("Батьківщина").

В ході засідання Ляшко заявив, що не бився з Герусом, а кримінальне провадження проти нього сфальсифіковано. Політик звернув увагу, що Герус спочатку заявляв про те, що у нього "постраждала тільки сорочка", а заявив про тілесні ушкодження лише за кілька днів. Ляшко і його адвокати засумнівалися, що синці на тілі Геруса з'явилися в результаті бійки між політиками.

Нагадаємо, 6 листопада Олег Ляшко влаштував бійку з головою парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль". Формальним приводом для конфлікту стало нібито те, що Ляшко звинуватив Геруса в лобіюванні російських інтересів в зв'язку з тим, що Верховна Рада дозволила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії. В інциденті брав участь також охоронець Ляшка. Сам Герус назвав подію провокацією. У бійці Ляшко порвав Герусу сорочку.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки за участю Ляшка і Геруса. 18 листопада Ляшку вручили підозру.

Прокуратура просила заарештувати Ляшка без права внесення застави, оскільки він вчинив тяжкий злочин. На думку сторони обвинувачення, екснардеп може втекти або скористатися своїми зв'язками в політиці для тиску на слідство і суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!