Головна Новини Політика внутрішня політика Антикорупційний суд скоротив заставу Гримчаку в три рази
commentss НОВИНИ Всі новини

Антикорупційний суд скоротив заставу Гримчаку в три рази

Засідання по справі Гримчака проходило в режимі відеоконференції

20 грудня 2019, 19:11 comments11902
Поділіться публікацією:
Антикорупційний суд скоротив заставу Гримчаку в три рази

Суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання адвокатів колишнього заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака і знизив йому розмір застави. Про це повідомляє портал судової влади.

"Засідання відбувалося у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний перебуває у Чернігівському слідчому ізоляторі", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що суддя залишив без зміни запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, зменшивши розмір застави з 3123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1 041 — з 5 млн 999 тис. 283 грн до 1 млн 999 тис. 761 грн.

Як повідомляло видання "Коментарі", 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для заступника голови МинТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 6 млн грн. Застава не була внесена.

14 серпня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до Юрію Гримчака. Заступник міністра і його помічник Ігор Овдієнко були затримані при отриманні частини суми хабара в $480 тис. За версією слідства, Гримчак і Овдієнко нібито вимагали від підприємця $1,1 млн за вплив на рішення Міністерства культури для прийняття владних рішень. 22 жовтня Генпрокуратура зняла з Гримчака підозру в шахрайстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!