Головна Новини Політика внутрішня політика Україна затвердила план запобігання поширення коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна затвердила план запобігання поширення коронавіруса

Уряд затвердив план протиепідемічних заходів

3 лютого 2020, 13:21 comments1927
Поділіться публікацією:
Україна затвердила план запобігання поширення коронавіруса

Кабінет міністрів затвердив план запобігання занесенню та поширення на території країни коронавіруса 2019-nCoV з Китаю. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Про коронавирусе. Затвердили план запобігання занесенню та розповсюдження на території України нового коронавіруса з Китаю", — написав він.

За його словами, уряд також розробляє плани на регіональному рівні для окремих областей.

"Лікарні повинні підготуватися до можливого нагоди захворювання, визначити потребу в ліках і обладнанні. Крім того, уряд зобов'язує провести навчання в медичних установах по готовності прийняти потенційних хворих. Міністерство охорони здоров'я має проконтролювати весь процес і методологічно допомогти", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляло видання "Коментарі", згідно даними китайських експертів, в залежності від збільшення смертності, новий небезпечний вірус може поширюватися і мутувати. За однією з версій, хвороба з'явилася на ринку, де проводилися незаконні операції з дикими тваринами.В дослідженнях відзначається, що найбільш близьке збіг за генетичним коду цього вірусу спостерігається у двох видів тварин - южнокитайского многополосого крайта і китайської кобри.

Китайський професор в Німеччині прогнозує, що епідемія досягне свого піку в березні, а може продовжитися до травня.

Відомо, що новий тип вірусу швидко мутує і вражає як людей, так і тварин. Інкубаційний період коронавіруса триває близько двох тижнів, а його перші ознаки схожі на симптоми грипу: виснаження, висока температура, кашель, головний біль, відсутність апетиту тощо. У слідстві, вірус вражає дихальні шляхи, а також травну і нервову системи. Як захиститися від небезпечного вірусу — можна почитати за посиланням.

Також ми писали про те, що в Україні дві команди вчених працюють над створенням тесту на коронавірус. Про це розповіли джерела в Міністерстві охорони здоров'я та РНБО

Нагадаємо, Китай завершив будівництво однієї з двох лікарень в Ухані, призначених для лікування хворих на коронавірус. Будівельні роботи почалися в лікарні Хуошеншань 23 січня і закінчилися через 8 днів. Нова лікарня має 1000 ліжок і, як очікується, почне приймати пацієнтів з понеділка. Відкриття другої лікарні на 1500 ліжок планується протягом декількох днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!