Разумков розповів, якою має бути зарплата чиновників

Кабінет міністрів вирішив обмежити зарплату топ-чиновників на рівні п'яти середніх зарплат по країні плюс місячна премія

Зарплата українського чиновника повинна бути гідною, але не захмарною. Про це голова Ради Дмитро Разумков заявив в ефірі Newsone.

"Я не розумію, коли такі неспівмірні премії отримують наші чиновники. Зарплата чиновника, міністра, народного депутата повинна бути достатньою і гідною, але не повинна бути захмарною", - сказав спікер.

За його словами, чиновники отримуючи раніше на своїх посадах великі зарплати, дивіденди, сформували собі певний фінансовий резерв, завдяки якому можуть попрацювати на користь держави і, таким чином, довести свою результативність.

 Як повідомляв сайт "Коментарі", голова Комітету виборців України Олексій Кошель повідомив про те, що зарплата народного обранця зараз становить 65 тис. грн. Заробітну плату народним депутатам України проіндексують, і вона збільшиться приблизно на 3 тисячі гривень. Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. "Я звертався в апарат ВР. Вони надали повну інформацію. Є індексація зарплат народних депутатів... Зміна зарплати становить близько 3 тисяч гривень. Це пов'язано з прожитковим мінімумом", - сказав Разумков.

Нагадаємо, в грудні минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков отримав зарплату сумою 76 тис грн. Так, за даними Міністерства внутрішніх справ України, у грудні 2019 року Аваков отримав зарплату в розмірі 39 328 грн, а також щомісячну премію – 37 тис грн. При цьому розмір посадового окладу дорівнює 13 тис грн. Передбачено ряд надбавок за вислугу років – 4,8 тис грн, інтенсивність праці – 13, за роботу з документами, що надають держтаємницю – 2,7, за виконання функцій держексперта з питань таємниці – 2,7. Також виплачена середня заробітна плата в період відпустки – 2,3 тис грн. і середня зарплата в період відрядження 8 тис грн. Вказана ще індексація – близько 700 грн.