Головна Новини Політика внутрішня політика Парубій пройшов допит в ГБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Парубій пройшов допит в ГБР

Колишнього спікера парламенту Андрія Парубія допитало ДБР у справі про перешкоджання виборам в 2019 році

13 лютого 2020, 07:47 comments1933
Поділіться публікацією:
Парубій пройшов допит в ГБР

Державне бюро розслідувань допитало народного депутата від фракції "Європейська солідарність", колишнього спікера ВР Андрія Парубія у справі про перешкоджання виборам в 2019 році. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Тільки що вийшов з приміщення Державного бюро розслідувань, де давав свідчення у справі про "перешкоджання виборчому праву" (стаття 157 Кримінального кодексу України) під час парламентських виборів 2019 року", — розповів Парубій.

Нардеп не розуміє, в чому полягає його вина. Парубій тільки згадав, що на посаді голови Верховної Ради України він звертався в правоохоронні органи з вимогою встановити, чи перебували в Україні протягом останніх п'яти років тодішні кандидати в нардепи Андрій Клюєв, а також Ренат Кузьмін і Анатолій Шарій, і чи мають вони право брати участь у виборах.

Як повідомляло видання "Коментарі", 18 січня ДБР викликала на допит народного депутата від "Європейської солідарності" Петра Порошенка: він повинен з'явитися на допити 21 та 24 січня поточного року.

20 січня Порошенко прийшов в Державне бюро розслідувань, щоб слідчі ДБР вручили йому повістки про виклик свідка в порядку, встановленому КПК. Адвокат повідомив, що Порошенко вручили повістки для допиту в якості свідка на 24 січня 2020 року по справі про Мінські угоди, на 31 січня 2020 року — у справі захоплених РФ моряків, на 11 лютого 2020 року — у справі про судову реформу.

П'ятий президент з-за цього скасував візит до Швейцарії, а також заплановані зустрічі зі світовими лідерами.

У листопаді 2019 року Петро Порошенко не з'явився на допити в Генеральну прокуратуру і Держбюро розслідувань. Допити повинні були пройти в рамках розслідування кримінальних справ про події під Иловайском (Донецька область) в серпні 2014 року і про зникнення сервера з секретною інформацією з ситуаційної кімнати Адміністрації президента.

Раніше в Держбюро розслідувань заявили, що з літа 2019 року Петро Порошенко нібито навмисне пропустив більше 15 допитів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!