Головна Новини Політика внутрішня політика З часом буде розроблено новий документ замість мінських угод, - Пристайко
commentss НОВИНИ Всі новини

З часом буде розроблено новий документ замість мінських угод, - Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко також підтвердив, що Україна працює над новою редакцією Мінських домовленостей

21 лютого 2020, 05:33 comments1814
Поділіться публікацією:
З часом буде розроблено новий документ замість мінських угод, - Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що тривала війна на Донбасі вказує на необхідність внесення змін у Мінські домовленості, які, за його словами, вичерпали себе. Про це повідомляє "Голос Америки".

За його словами, деякі пункти Мінських домовленостей реалізувати неможливо. Він заявив, що з часом буде розроблено новий документ, який буде простіше виконати і досягти результатів.

Пристайко також підтвердив, що Україна працює над новою редакцією Мінських домовленостей, хоча Росія публічно виступає проти внесення в них змін.

"Зараз 20-ї — ми все ще не досягли світу. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо", — сказав він.

  Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 29 грудня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною і так званими "Л/ДНР". Україна передала самопроголошеним республікам 123 осіб, терористи, в свою чергу, повернули додому 76 наших співгромадян. У мережі з'явився список людей, виданих в ОРДЛО, чий обмін може бути вигідний Росії. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, які звинувачувалися у вбивстві активістів під час Евромайдана і були передані в "Л/ДНР" в рамках обміну полоненими, повернулися в Київ.

Найближчим часом сотні українців, які перебувають у полоні, повернуться додому. Про це заявив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко під час засідання Генеральної асамблеї ООН, на якій розглядається питання загострення на Донбасі. "Останній саміт у Нормандському форматі пройшов 9 грудня 2019 року. Важливий результат саміту у грудні — успішне взаємне звільнення утримуваних осіб. Тепер ми працюємо над подальшим звільненням. Сподіваємося, що найближчим часом сотні наших людей повернуться додому", — сказав глава зовнішньополітичного відомства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!