Головна Новини Політика внутрішня політика Вперше на народного депутата завели справу за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше на народного депутата завели справу за кнопкодавство

Закон про покарання за кнопкодавство набув чинності 16 січня

22 лютого 2020, 00:45 comments1785
Поділіться публікацією:








Вперше на народного депутата завели справу за кнопкодавство

Офіс Генпрокурора почав кримінальне провадження за неособисте голосування народного депутата. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Генеральний прокурор вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення одним із народних депутатів України неодноразового голосування за іншого народного депутата України на пленарному засіданні Верховної ради України 21 лютого 2020 року", — йдеться в повідомленні.

Ім'я народного депутата у прокуратурі не повідомили.

За даними руху ЧЕСНО, на пленарному засіданні 21 лютого позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владислав Поляк неодноразово вчиняв рухи, схожі на неперсональне голосування, під час голосування за поправки до проекту закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 


Як повідомляло видання "Коментарі", 13 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради. закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради України" покликаний забезпечити виконання депутатами їх повноважень в аспекті особистого голосування.

Також ми писали про те, що Верховна Рада України 261 голосами "за" прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №2148 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення персонального голосування народними депутатами України". З 16 січня в Україні набув чинності закон№ 404-IX, який передбачає кримінальну відповідальність за неособисте голосування народними депутатами ВРУ.

Відповідно до закону, умисне вчинення нардепами голосування за іншого народного депутата України (неособисте голосування) карається штрафом від 51 до 85 тис. грн. Крім того, тепер апарат парламенту вводить відеофіксацію голосування, і якщо народний обранець зауважив, що хтось кнопкодавит, він вимагає припинити голосування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!