Головна Новини Політика зовнішня політика Суд не може заарештувати Гримчака через помилки в постанові
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд не може заарештувати Гримчака через помилки в постанові

Завтра закінчується термін затримання Гримчака, якщо суд до того часу не обере йому запобіжний захід, його повинні будуть звільнити

17 серпня 2019, 10:59 comments2445
Поділіться публікацією:
Суд не може заарештувати Гримчака через помилки в постанові

Вчора Деснянський райсуд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про арешт Юрія Михайловича Гримчака на 60 діб з альтернативою внесення 6 млн гривень застави. Однак фігуранта справи звуть Юрій Миколайович Гримчак. На помилку зазначила адвокат заступник міністра Тетяна Матяш.

"Всі документи прокуратура оформила на людину з іншим по батькові. Також в ухвалі суду вказано прізвище іншого адвоката, тому, ухвала суду не має юридичної сили, так як його неможливо виконати.

За її словами, говорячи про помилки в постанові прокурор сказала, що відбулася всього лише "технічна помилка", і в ході судового засідання особу підозрюваного було встановлено.

Матяш зазначила, суд повинен розглянути заяву прокуратури протягом п'яти днів. При цьому в слідчий ізолятор Гримчака помістити не може тому, що для цього немає правових підстав.

Також вона додала, що в неділю ввечері, 18 серпня закінчується термін його затримання. Якщо суд до того часу не обере йому запобіжний захід, Гримчака повинні будуть звільнити.




Як повідомляло видання "Коментарі", 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання  МинТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави.запобіжного заходу для заступника голови МинТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави.

14 серпня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до Юрія Гримчака. Заступник міністра і його помічник Ігор Овдієнко були затримані при отриманні частини суми в $480 тис.

За версією слідства, Гримчак і Овдієнко нібито вимагали від підприємця $1,1 млн за вплив на рішення Міністерства культури для прийняття замовних рішень.

У Міністерстві культури причетність своїх співробітників до "справи Гримчака" спростували.

У Службі безпеки повідомили, що більше місяця стежили за Юрієм Гримчаком і його помічником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!