Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччина схвалила підписання Києвом «формули Штайнмайера»
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина схвалила підписання Києвом «формули Штайнмайера»

Гайко Маас привітав узгодження Тристоронньою контактною групою в Мінську тексту "формули Штайнмайера".

2 жовтня 2019, 10:29 comments2225
Поділіться публікацією:
Німеччина схвалила підписання Києвом «формули Штайнмайера»

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що підписання тексту "формули Штайнмайера" "відкриває двері до подальших дій". Про це інформує прес-служба німецького зовнішньополітичного відомства.

За словами Маасу, підписання "формули" — це "прогрес, який відкриває багато дверей".

"Я радий, що конструктивна атмосфера в Тристоронній контактній групі в Мінську призвела до настільки очікуваного прогресу сьогодні. Це відкриває двері до саміту в "нормандському форматі" та інших етапів реалізації "мінських угод", — пояснив він.

Колишній президент Петро Порошенко заявив, що справжнім автором так званої "формули Штайнмаєра" є міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.

18 вересня на засіданні контактної групи в Мінську представники української делегації відмовилися підписувати "формулу Штайнмаєра", заявивши, що документ не передбачений мінським комплексом заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!