Головна Новини Політика зовнішня політика У Раді вимагають оприлюднити стенограму переговорів Зеленського з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді вимагають оприлюднити стенограму переговорів Зеленського з Путіним

Гончаренко направив Богдану депутатський запит

3 жовтня 2019, 14:42 comments1819
Поділіться публікацією:
У Раді вимагають оприлюднити стенограму переговорів Зеленського з Путіним

Телефонні переговори між президентами України і Росії Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним повинні бути опубліковані.Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат фракції "європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

"У зв'язку з тим, що Україна підписала так звану "формулу Штайнмайера", звернувся до голови Офісу президента Андрію Богдану з проханням надати стенограми телефонних переговорів Путіна і Зеленського, щоб визначити, чи був вплив з боку президента РФ на рішення України підписувати ці документи в Мінську", — написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляло видання "Коментарі", народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко заявив, що президент Володимир Зеленський не має наміру звітувати перед Верховною Радою про переговори з Росією, як того вимагали фракції "Європейська солідарність" і "Голос".

За словами Яременка, деякі політичні сили намагаються спровокувати протести з допомогою належним їм ЗМІ.

Також ми писали про те, що Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмайера. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "перейдуть ні одну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмайера" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петровського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!