Головна Новини Політика зовнішня політика У "ДНР" запустили сигнальну ракету, яка символізує початок відведення сил
commentss НОВИНИ Всі новини

У "ДНР" запустили сигнальну ракету, яка символізує початок відведення сил

Домовленість про відведення військ була досягнута на зустрічі контактної групи по врегулюванню на Донбасі

9 жовтня 2019, 12:46 comments4364
Поділіться публікацією:
У "ДНР" запустили сигнальну ракету, яка символізує початок відведення сил

Представники самопроголошеної республіки "ДНР" запустили сигнальну ракету, що сигналізує про готовність почати процес відведення сил в районі Петровського на Донбасі.

Після запуску сигнальної ракети з боку ВСУ повинено початися відведення сил і озброєння від лінії зіткнення, яке буде проходити синхронно і дзеркально під наглядом місії ОБСЄ протягом трьох днів. 12 жовтня сторони повинні будуть повідомити місію ОБСЄ про завершення відводу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "перейдуть ні одну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петрівського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!