Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС України хочуть вимагати від Росії компенсацію за кораблі
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України хочуть вимагати від Росії компенсацію за кораблі

Суд у справі кораблів в Гаазі пройде 21-22 листопада

18 листопада 2019, 15:49 comments2143
Поділіться публікацією:
У МЗС України хочуть вимагати від Росії компенсацію за кораблі

Росія має виплатити Україні компенсацію за військові катери "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу", які були захоплені в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, передає Громадське.

"Пройшло 358 днів з моменту незаконного захоплення і затримання Росією трьох українських військових кораблів в акваторії Чорного моря. 18 листопада кораблі нарешті були передані представникам українських органів влади. Згідно з Наказом Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 р., Росія мала невідкладно передати під контроль України згадані судна. Росіянам знадобилось майже півроку для такого повернення", — йдеться в повідомленні МЗС.

За словами речниці МЗС Катерини Зеленко, 21-22 листопада в Гаазі відбудуться судові слухання за позовом України до Росії щодо порушення імунітету трьох суден.

"Ми вирішимо яким чином буде проводитись процедура. Росія порушила міжнародне морське право й повинна заплатити компенсацію", — сказала Катерина Зеленко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські власті готові повернути Україні мореплавні судна, захоплені на території Керченської протоки в 2018 році. Ключовою перешкодою для цього було технічний стан кораблів. Кораблі обіцяли повернути на умови повної схоронності, так як вони є речовим доказом у російському кримінальній справі. Із суден зняли озброєння, боєприпаси і засоби зв'язку.

Раніше в МЗС Росії заявили про передачу Україні захоплених судів.

ВМС України підтвердили передачу трьох судів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!