Бойовики "ДНР" виключили обмін полоненими "всіх на всіх"

Бойовики «ДНР» вимагають повністю припинити війну

У терористичній "ДНР" виключили обмін полоненими у форматі "всіх на всіх", який передбачений Мінськими угодами. Про це заявила так званий "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова, передає "Інтерфакс-Росія".

"Бо будуть нові затримання, поки немає закону про амністію, поки немає закону, що забороняє переслідування осіб, які брали участь в конфлікті на Донбасі. Тобто, кожній людині можна якісь претензії пред'явити. Відповідно, обмін "всіх на всіх" неможливий до повної зупинки конфлікту", - заявила Морозова.

При цьому, за її словами, обмін полоненими між Україною і терористами будуть продовжуватися.

"У нас є підтверджена інформація, що є енна кількість людей, які і далі продовжують утримуватися на території України. Це не така велика кількість, але вони там є. Відповідно, обміни припинитися не можуть", - додала Морозова.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 29 грудня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною та так званими "Л/ДНР". Україна передала самопроголошеним республікам 123 особи, терористи, в свою чергу, повернули додому 76 наших співгромадян.

У мережі з'явився список людей, виданих в ОРДЛО, чий обмін може бути вигідний Росії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна веде переговори про звільнення полонених, список яких був погоджений на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.