Головна Новини Політика зовнішня політика Паніку навколо коронавірусу назвали інформаційною війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Паніку навколо коронавірусу назвали інформаційною війною

Всередині країни і за її межами спеціально розгойдують інформацію про коронавирус, тим самим вводячи людей в паніку вважає Гончаруук

21 лютого 2020, 10:59 comments2605
Поділіться публікацією:
Паніку навколо коронавірусу назвали інформаційною війною

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що паніка і протести місцевих жителів проти розміщення евакуйованих з Китаю громадян є частиною інформаційно війни проти України, пише "Українська правда".

"Ті події, які вчора відбувалися, на мою думку, є наслідком у тому числі інформаційної війни, яка триває відносно нашої країни і зсередини, і зовні. Я припускаю, що провокації продовжаться. Думаю, що інформаційне поле будуть продовжувати розгойдувати, щоб створити паніку, щоб посіяти серед нас недовіру та розбрат".

Також він розповів, що з'явився фейк про те, що "нібито громадянка Китаю, яка 5 днів тому прилетіла в Україну, пробула 4 дні в Києві і виїхала поїздом до Москви, на кордоні з РФ була зупинена, і там нібито виявили якийсь вірус і там нібито вони щось досліджують".

За словами Гончарука, зараз "немає ніяких підстав для паніки, ситуація під контролем".

Нагадаємо, після прильоту з Уханя евакуйованих співгромадян вирішили помістити на карантин у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" у Полтавській області, де протягом двох тижнів вони будуть знаходитися в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки. Однак ця новина обернулася справжнім бунтом. Не встиг літак з "уханьцами" приземлитися в Харкові, в Полтавській області вже почався протест проти евакуації людей у Нові Санжари.
Так, поліція спільно з Нацгвардією з допомогою важкої військової техніки під крики протестуючої натовпу, намагалася прибрати автомобілі мешканців з проїжджай частини.

"Що ви робите? Чому ви їх до себе додому не везете?! У нас табору, діти на літо приїжджають, куди везете?", — кричали мітингувальники, які не збиралися відступати.

Через кілька годин бійок акція протесту все ще була в розпалі. У Мережі з'явилося відео протистояння військових та мешканців Нових Санжар, які вимагають нацгвардейцев не виконувати наказ і піти з селища.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуація цілком здорових громадян України з провінції Китаю, де зафіксована епідемія короновируса, стала безпрецедентною подією за рівнем




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!