Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, чому "уханських" українців повезли на карантин саме в Полтавську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому "уханських" українців повезли на карантин саме в Полтавську область

Влада обрала не випадково Полтавщину для евакуйованих з Ухані українців , розповів Гончарук

21 лютого 2020, 11:25 comments5800
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому "уханських" українців повезли на карантин саме в Полтавську область

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час звіту Верховній Раді заявив, що Полтавщина була обрана невипадково, тому, що там медицина одна з найрозвинутіших в Україні", пише "КП".

“Там найкраща медицина в Україні. Тому вибрали цей регіон невипадково", — сказав він.

Прем'єр також зазначив, що чутки про те, що рішення про поселення людей в "Нових Санжарах" було прийнято в останній момент, неправдиві.

“Всі необхідні заходи були сплановані. З самого початку було виділено близько 10 об'єктів. За 3 дні до евакуації було три об'єкти, які могли прийняти людей. Остаточне рішення було прийнято за день до евакуації", — розповів Гончарук.

Він додав, що проведена операція є беспрецендентною для України і що перше, про що ми думало уряд в цьому випадку — безпека людей. Яких везли і тих, хто живуть в країні.

За словами прем'єра, в цілому в "Нових Санжарах" зараз йде "все за планом" в плані роботи з евакуйованими.

Нагадаємо, після прильоту з Уханя евакуйованих співгромадян вирішили помістити на карантин у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" в Полтавській області, де протягом двох тижнів вони будуть знаходитися в обсервації з забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки. Однак ця новина обернулася справжнім бунтом. Не встиг літак з "уханьцями" приземлитися в Харкові, в Полтавській області вже почався протест проти евакуації людей у Нових Санжарах.
Так, поліція спільно з Нацгвардією з допомогою важкої військової техніки під крики протестуючої натовпу намагалася прибрати автомобілі мешканців з проїжджай частини.

"Що ви робите? Чому ви їх до себе додому не везете?! У нас табору, діти на літо приїжджають, куди везете?", — кричали мітингувальники, які не збиралися відступати.

Через кілька годин бійок акція протесту все ще була в розпалі. У Мережі з'явилося відео протистояння військових та мешканців Нових Санжар, які вимагають нацгвардейцев не виконувати наказ і піти з селища.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуація цілком здорових громадян України з провінції Китаю, де зафіксована епідемія короновируса, стала безпрецедентною подією за рівнем



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!