Зеленський засудив зіткнення на Грушевського через ринок землі

Президент закликав українців до вирішення проблем цивілізованим шляхом, а не маніпулюючі політичними гаслами

Глава держави Володимир Зеленський, незважаючи на своє перебування з робочим візитом в Азербайджані, гостро відреагував на сьогоднішні заворушення на акціях протесту під стінами парламенту, в результаті яких постраждало майже два десятки людей. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Президент зазначив, що кожен у вільній країні має право на участь у мирних протестах і незгоду з суперечливими законами, але також і кожен, хто приносить своїми дії шкоду іншим, повинен нести за це відповідальність.

"Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку український, протягом місяців ми слухаємо пропозиції щодо реформ. Проте на мітингу за законом про землю звучать голоси не фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські", - зазначено в повідомленні Зеленського.

Гарант Конституції зазначив, що таким чином українцям не вдасться досягти рівня європейських країн, де правопорядок вище особистих інтересів окремих осіб. Громадяни повинні навчитися поважати один одного, незалежно від переконань, а держава, у свою чергу, готовий бути відкритим і виносити фундаментальні та гострі питання на обговорення з громадянським суспільством.

"Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням поправки в закон про землю на основі обговорень з українським. Ми прислухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, незважаючи на опір старих "еліт". Це я вам гарантую", - резюмував Володимир Зеленський.

в українському посольстві США. Так, зокрема, посольство відзначило неприпустиме ставлення і фізичний вплив на людей тих професій, для яких присутність на акціях протесту - робоча обов'язок.