Головна Новини Політика рада Зеленський відмовився публічно пояснити Раді «формулу Штайнмаєра», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відмовився публічно пояснити Раді «формулу Штайнмаєра», - ЗМІ

Президент переконував, що капітуляції не буде

2 жовтня 2019, 14:28 comments2329
Поділіться публікацією:
Зеленський відмовився публічно пояснити Раді «формулу Штайнмаєра», - ЗМІ

Президент Володимир Зеленський після зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради відмовився виступити з трибуни парламенту і пояснити перспективи України в разі реалізації "формули Штайнмаєра", повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовника, Зеленський нервував і переконував, "що все буде добре, він все розрулить і парламент може розслабитися" і що "ніяких виборів без контролю територій".

Однак глави фракцій просили його виступити з даного питання з трибуни парламенту. Президент у відповідь сказав, що вже "все пояснив" на брифінгу 1 жовтня.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "не перейдуть ні одну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петровського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!