Головна Новини Політика рада Рада зняла Рябошапку з посади генерального прокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада зняла Рябошапку з посади генерального прокурора

За відставку Рябошапки проголосували 263 депутатів

5 березня 2020, 19:48 comments3308
Поділіться публікацією:
Рада зняла Рябошапку з посади генерального прокурора

Сьогодні народні депутати абсолютною більшістю голосів відправили у відставку генерального прокурора України Руслана Рябошапку.

Ініціаторами проекту постанови є, зокрема, народні депутати від фракції "Слуги народу" — Максим Бужанський, Олександр Дубинський, Богдан Торохтій, Олександр Куницький та інші.

З 263 нардепів, які підтримали зняття з посади голови Офісу генерального прокурора 179 — від фракції "Слуга народу", 36 — від "Опозиційної платформи — За життя", а "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" вже за традицією вважали за краще утриматися від участі в голосуванні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перш ніж покинути зал засідання Верховної Ради, зібраної для рішення за проектом про свою відставку, Рябошапка виголосив хвилюючу промову, де вказав на значні досягнення Офісу генерального прокурора, перевершили всі роки існування цього відомства в Україні.

Перш свою позицію висловив і президент Володимир Зеленський, який не міг перебувати в парламенті персонально, перебуваючи в робочій поїздці в Полтавській області, але зазначив найважливіше рішення в долі першого генерального прокурора, якого він призначив.

"Моя особиста думка дуже просте. Немає результатів — не повинен займати місце. Я, президент, ставлю собі те ж саме. Якщо в тебе немає результату — до побачення", — чітко позначив гарант.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!