Головна Новини Політика рада Верховна Рада прийняла скандальний законопроект про ринок землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада прийняла скандальний законопроект про ринок землі

Народні депутати більше восьми годин розглядали правки і пізньої ночі все ж прийняли законопроект про ринок землі

31 березня 2020, 00:42 comments3824
Поділіться публікацією:
Верховна Рада прийняла скандальний законопроект про ринок землі

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року. За дане рішення проголосували 259 народних депутатів.

Зазначимо, що Верховна Рада зібралася на третє поспіль позачергове засідання в понеділок, 30 березня, о 16:30 і протягом майже всього цього часу (за винятком перерви на дезінфекцію сесійної зали) розглядала сотні правок до законопроекту. Багато з правок опозиційні ринку землі нардепи коментували, закликаючи відкласти розгляд законопроекту. Жодну з правок опозиційних нардепів не підтримали.

Нагадаємо, на початку вересня 2019 президент Володимир Зеленський доручив уряду підготувати, а парламенту прийняти до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення з відміною мораторію на продаж землі.

13 листопада 2019 Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

3 січня 2020 року у ВР було подано законопроект про обіг земель сільгосппризначення №2278-10 з правками до другого читання.

До документу було подано 4018 правок. Найбільшу кількість правок – 3102 – внесли депутати від ОПЗЖ.

Станом на 5 лютого парламент розглянув 3017 поправок з 4018.

У понеділок, 16 березня президент Володимир Зеленський запросив до себе на Банкову парламентську фракцію "Слуга народу" для проведення засідання з відкриття ринку землі.

З 17 березня Верховна Рада повинна була продовжити розгляд "земельних правок" в сесійний залі, але в останній момент перенесла голосування за земельну реформу, очікуючи підтвердження домовленостей з МВФ про отримання фінансової допомоги.

Також нагадаємо, що Верховна Рада підтримала 30 березня 267-ма голосами в першому читанні так званий "антиколомойский" законопроект № 3260 "Про внесення змін в законодавчі акти України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності". Експерти оцінили на прохання видання "Коментарі" це рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!