Головна Новини Суспільство події Стали відомі перші результати тестів евакуйованих з Уханя українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі перші результати тестів евакуйованих з Уханя українців

З'явилися результати тестів на коронавірус, які були взяті у евакуйованих з Китаю українців

26 лютого 2020, 14:10 comments8789
Поділіться публікацією:
Стали відомі перші результати тестів евакуйованих з Уханя українців

Результати тестів на коронавірус близько половини громадян, які перебувають на обсервації, негативні. Про це в середу, 26 лютого, повідомив глава РНБО Олексій Данилов, пише УП.

"У нас є чітка статистика за тими дослідженнями, які вже закінчили робити. В суботу було взято 89 проб у тих людей, які приїхали з Уханя, і які їх супроводжували. На сьогоднішній день маємо 48 негативних реакцій, така 41 буде найближчим часом, і ми відразу будемо повідомляти нашому населенню", — сказав він.

Глава РНБО уточнив, що напередодні взяли 32 проби у тих людей, які є обслуговуючим персоналом у санаторії в Нових Санжарах. Їхні результати поки також невідомі.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що результати тестів будуть готові в середу.

Як відомо, таку перевірку планують провести за три дні до кінця обсервації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуація цілком здорових громадян України з провінції Китаю, де зафіксована епідемія короновируса, стала безпрецедентною подією за рівнем.

Незабаром українка Олена Єрмак, яка повернулася з Уханя, розповіла про те, що не очікувала такого "теплого прийому", і що ті люди, які переживають за своє здоров'я по-справжньому, ніколи б не вийшли на вулицю, а тим більше до центру, де людей помістили на карантин.

Також вона зазначила, що їй соромно за жителів Нових Санжарів які перекривали дорогу евакуйованим, кидалися камінням і билися з поліцією

Зараз українцям, яких відправили на карантин у Нові Санжари, заборонено виходити на вулицю, спілкуватися зі ЗМІ і збиратися в групи на території медцентру. Фото пам'ятки для проживаючих на час обсервації опублікував в Instagram один з евакуйованих.

Крім того, евакуйовані з Уханя українці почали ділитися враженнями в соціальних мережах про "теплий прийом" своєї країни. Одна з громадянок України після того, що сталося у Полтавській області задалася питанням: "А чи можна змінити національність?". Крім того, евакуйовані українці опублікували фото з розбитими вікнами автобуса, який їх перевозив в медцентр у Нових Санжарах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!