Головна Новини Суспільство події Забруднене повітря з Києву переноситься в інші регіони України
commentss НОВИНИ Всі новини

Забруднене повітря з Києву переноситься в інші регіони України

Після смогу в Києві забруднення повітря зафіксували в Дніпрі, повітряні маси переміщаються й до інших регіонів

17 квітня 2020, 18:27 comments2551
Поділіться публікацією:
Забруднене повітря з Києву переноситься в інші регіони України

Забруднення повітряними потоками з Києва переноситься і в інші області України. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, те забруднення, яке було у столиці вчора і сьогодні вранці, нікуди не поділося, а вітряними потоками переноситься далі. Так, напрямок вітру зафіксований з північного заходу на південний схід. Таким чином забруднення переноситься на територію Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та інших областей.

Кульбіда зауважив, що при поступовому переміщенні цього забруднення у більш віддалені райони відбувається перемішування повітряних мас і дуже швидке зменшення концентрації забруднюючих речовин. Тому для громадян в цих регіонах загрози немає.

Тим часом, у Дніпрі зафіксували, що концентрація пилу в повітрі в 3-5 разів вище норми. Про це заявили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації. При цьому, забруднення повітря не пов'язують з пожежами в Чорнобильській зоні та Житомирської області. Зазначають, що погіршення погодних умов спричинене високим тиском, поривчастим вітром і підвищенням температури в приземному шарі, що призводить до накопичення забруднюючих речовин ближче до поверхні землі.

Нагадаємо, забруднення повітря в Києві не пов'язано з пожежами в Чорнобильській зоні, а сталося через переміщення повітряних мас з Житомирської області. Про це заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. Згодом у МОЗ розповіли, як захиститися від смогу в Києві

Раніше "Коментарі" писали, що смог у Києві висміяли в соцмережах. Ми зібрали найяскравіші фотожаби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!