Головна Новини Суспільство події "Яким покидьком треба бути, що б робити таке?": Аваков про підпали трави, які призвели до великих пожеж
commentss НОВИНИ Всі новини

"Яким покидьком треба бути, що б робити таке?": Аваков про підпали трави, які призвели до великих пожеж

Глава МВС Арсен Аваков розповів, як йде ситуаціями з пожежами в двох українських областях

20 квітня 2020, 12:49 comments3998
Поділіться публікацією:
"Яким покидьком треба бути, що б робити таке?": Аваков про підпали трави, які призвели до великих пожеж

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що за вчорашній день під час обльоту над Чорнобильською зоною було виявлено чотири невеликих вогнища пожеж, одне було локалізовано, а в Житомирській — з чотирьох осередків рятувальники локалізували половину. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Аваков зазначив, що, незважаючи на несприятливі погодні умови та пориви вітру, здатні роздмухати вогонь на величезні відстані, авіація і наземні сили продовжують наполегливо справлятися з поставленим завданням по гасінню регіонів.

При цьому глава МВС звернув увагу, що траву продовжують спалювати  і закликав свідомих громадян звертатися в поліцію за кожним фактом, якщо вони виявлять подібні дії на природі.

"Яким покидьком треба бути, щоб робити таке? Жахливо суха зима – рівень води в екосистемі пішов вниз на 1.5-2 метра.. лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища і це — особлива проблема. І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось заховати вогнем свої брудні справи.. МИ це дуже ясно все розуміємо. І миритися не збираються – і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто має хоч якоюсь інформацією – зателефонуйте в поліцію", — зазначив Він.

Крім того він додав, що на сьогодні поліція вже розпочала розслідування за кількома інцидентами підпалу сухої трави і переконаний, що найближчим часом всі винні в цьому будуть схильні реальному кримінальному покаранню.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в парламенті прийняли закон, що посилює покарання за підпал сухої трави на природі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!