Головна Новини Суспільство події Групове зґвалтування в поліцейському відділку: чи буде відставка Авакова
commentss НОВИНИ Всі новини

Групове зґвалтування в поліцейському відділку: чи буде відставка Авакова

Поліцейських, яких підозрюють у груповому зґвалтуванні жінки в Кагарлику, затримали протягом 12 годин після звернення потерпілої в поліцію, - Геращенко

26 травня 2020, 10:55 comments4525
Поділіться публікацією:
Групове зґвалтування в поліцейському відділку: чи буде відставка Авакова

Відставку глави МВС Арсена Авакова через груповое зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику Антон Геращенко вважає малоймовірною. Про це заступник міністра розповів в ефірі ранкової програми на телеканалі "1+1".

Звільнення міністра МВС зараз було б безпідставним, каже Геращенко. Адже справа, в якій фігурують поліцейські, розкрили по гарячих слідах. Підозрюваних затримали протягом 12 годин після звернення потерпілої, і зараз вони перебувають за ґратами.

"Ми будуємо таку систему, яка буде оперативно реагувати на подібні злочини. Наприклад, до Майдану такі дії часто намагалися просто приховати. Наша позиція — а це і є результат роботи Авакова — це нетерпимість до будь-яких випадків тортур і насильства. І як наслідок, притягнення до відповідальності злочинців, які роблять щось подібне", — сказав Геращенко.

Заступник міністра впевнений, що правоохоронці в даному випадку відреагували максимально оперативно.

"В 18:47 було повідомлення з лікарні про насильство, а в 19:15 особи підозрюваних були встановлені. Ще через півгодини їх затримали", — говорить чиновник.

Нагадаємо, жінку викликали в Кагарлицький райвідділ на Київщині напередодні для дачі свідчень у справі про крадіжку. Як незабаром розповіла сама потерпіла, допит обернувся тортурами. Потім її нібито зґвалтували. Це підтвердили лікарі. У лікарню жінку привезли в ніч на неділю.

Правоохоронці затримали двох поліцейських. Зараз вони головні підозрювані у справі про тортури і зґвалтування. З поліції їх звільнили в той же день. Райвідділ, де вони працювали, розформували, а всіх співробітників зобов'яжуть пройти переатестацію. Справу про катування буде розслідувати Державне бюро розслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!