Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій середи: "Ганьба!" в Раді і бунт шахтарів під землею
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій середи: "Ганьба!" в Раді і бунт шахтарів під землею

Сьогодні через земельний закон стався скандал на сесії міськради: до стін Ради принесли труну, а нардепи заблокували трибуну

13 листопада 2019, 20:00 comments2039
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій середи: "Ганьба!" в Раді і бунт шахтарів під землею

Блок парламенту. Сьогодні відбулася чергова сесія Верховної Ради, на якій нардепи голосували за резонансний закон про ринок землі, норми якого для аграріїв поки незрозумілі. Скандал стався ще до початку засідання: до стін Ради принесли мертве порося в труні як символ того, що тваринництво в Україні помре, якщо закон вступить в силу. Незважаючи на бунт аграріїв, земельний законопроект був прийнятий 234 нардепами, більшість з яких представляють фракцію "Слуга народу". Однак представник "Опозиційною платформи — За життя" Михайло Папієв заявив, що це рішення порушує регламент і блокує роботу парламентських комітетів. В результаті, нардепи від ОПЗЖ заблокували трибуну парламенту і кричали: "Ганьба!".

До речі, вже зараз до прийнятого в першому читанні за основу законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення вже є 112 правок. Але коли підготують законопроект до другого читання, їх, швидше за все, буде сотні. Зокрема, зміни торкнуться пунктів про те, що іноземці зможуть купувати землю тільки після референдуму. Крім того, фермерам дадуть можливість викупити землю з розстрочкою на п'ять років без аукціону за прийнятною ціною.

Розведення сил. Сьогодні опівдні українські військові почали розмінування на ділянці розведення сил і засобів у Петровському. Вчора відбувся етап верифікації відведення, а спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримала інформацію з боку "ДНР" про закінчення процесу розведення в Петровському на ділянці №3. Розведення стартувало 9 листопада, скільки ж триватиме розмінування територій, поки невідомо.

Бунт шахтарів. 64 гірника в Луганській області на трьох шахтах вже другу добу залишаються під землею на знак протесту проти того, що їх працю не оплачують. Вчора, 12 листопада, 45 гірників вийшли в зміну в 5:00 на шахту "Гірська" ДП "Первомайськвугілля", але о 14:00 на поверхню не повернулися. А сьогодні до них приєдналися колеги з інших шахт цього держпідприємства: 13 осіб на "Карбоні" і шість чоловік на "Тошковскій" також залишаються під землею. Головна вимога підземного бунту – виплатити заборгованості по заробітним платам, які складають 244 млн грн. Борг по всім державним шахтам по Україні на сьогодні — 1,59 млрд грн.

Скандальна справа. НАБУ продовжує розслідувати справу "VAB Банку" про заволодіння 1,2 млрд грн і сьогодні заочно повідомило про підозру його колишньому власникові Олегу Бахматюку і екс-голові правління Денису Мальцеву. Повідомлення їм відправили по пошті, проте місцезнаходження цих осіб поки невідомо. Раніше правоохоронці заарештували колишнього заступника голови правління "VAB Банку" Андрія Яцюту з альтернативною заставою в 1,15 мільйона гривень, а екс-директору гендепартаменту банківського нагляду Аллі Шульзі обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів. Мова йде про фінансові злочини за стабілізаційним кредитом, що був наданий в 2014 році Нацбанком України ПАТ "VAB Банк".

Стихія в Італії. Тим часом у Венеції хочуть оголосити про стан катастрофи після найсильнішої за півстоліття повені. Зараз місцеві жителі і співробітники підприємств збирають дані про збитки, які незабаром передадуть уряду. Сьогодні вода піднялася на 1,87 метрів.

Зараз по Венеції можна прогулятися виключно в гумових чоботях, так як всі її візитні картки – площа Святого Марка, набережні, кафе і магазини знаходяться у воді. Більш того, судячи по фото, вулицями плавають столи і стільці. Згідно з останніми даними, затонули три річкових автобуси, а велика кількість катерів сіли на мілину. Втім, незважаючи на "потоп", туристи продовжують приїздити в італійське місто.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!