Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій середи: зустріч залізних "бранців", Зеленський про питання Путіну і 13 кримінальних проваджень стосовно Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій середи: зустріч залізних "бранців", Зеленський про питання Путіну і 13 кримінальних проваджень стосовно Порошенка

Командувач ВМС каже, що повернуті кораблі в жахливому стані, а президент зажадає повний список "в'язнів Кремля"

20 листопада 2019, 19:55 comments1577
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій середи: зустріч залізних "бранців", Зеленський про питання Путіну і 13 кримінальних проваджень стосовно Порошенка

Зустріли "в'язнів". Сьогодні ввечері в Очаків Миколаївської області нарешті прибули військові катери "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу", які рік тому разом з моряками опинилися в полоні у Росії. В Очакові судна, повернення яких розцінили як крок до покращення відносин України і РФ, зустрічали українці з синьо-жовтими прапорами. Експерти оцінять стан кораблів найближчим часом. Однак раніше, поки ще тривало їх буксирування, командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко заявив про варварські дії з боку Російської Федерації. За його словами, росіяни знищили катери і забрали з них всі речі, в тому числі плафони, розетки і навіть унітази. Командувач вважає, що тепер в України буде можливість продемонструвати світовій спільноти варварське ставлення росіян.

Зеленський на Донбасі. Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Станицю Луганську, де розповів, зокрема, про що буде говорити з колегою Володимиром Путіним на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". По-перше, президент підніме питання проведення місцевих виборів не на окупованій землі, а вже на території цілісної України. По-друге, гарант вимагає повний список незаконно утримуваних осіб з конкретними датами обміну. Голова держави додав, що виконав домовленості, "щоб розблокувати формат нормандської зустрічі", зокрема, в питанні відведення військ.

Справи Порошенко. Співробітники ДБР розслідують 13 кримінальних проваджень щодо колишнього президента Петра Порошенка. За інформацією бюро, справи стосуються ухиляння від сплати податків і подальшого відмивання коштів, незаконного захоплення влади (мова про внесення кандидатури прем'єр-міністра у Верховну Раду при відсутності коаліції). Крім того, слідчі кажуть про незаконне перетинання кордону за підробленими документами, можливу втрату матеріальних носіїв секретної інформації (серверів ситуаційної кімнати в Офісі президента), організації незаконного переправлення в Молдову судді Миколи Чауса та інші можливі порушення. Відомо, що справи екс-глави держави ведуть 7 слідчих, які вже 23 рази викликали Порошенка на допит, і лише на три з них він з'явився. Крім того, в рамках розслідування допитали понад 560 свідків і призначили 35 експертиз.

Рейдерське захоплення ФСС. Сьогодні, 20 листопада, Фонд соцстрахування призупинив виплати українцям, які перебувають у декреті або на лікарняному. Як пояснили в ФСС, вони не мають права перераховувати гроші по кожному з напрямків, розмір яких перевищує суму, зазначену у бюджеті фонду на 2019-й. Адже усі кошти, закладені на цей рік, вже витрачено. "Гроші на рахунках є. Правда, доступу до них ми не маємо і мати не будемо до офіційного внесення змін до бюджету", — кажуть у Фонді. Тим часом, в Мінсоцполітики заявили, що сьогодні вони зафіксували спробу несанкціонованого доступу до Фонду соцстрахування.

Без автокрісла — штраф. Відтепер за перевезення дітей без автокрісел будуть штрафувати. Якщо батьки дитини порушать закон, який набув чинності сьогодні, доведеться заплатити 510 грн. Якщо ж порушення повториться, розщедритися потрібно буде на 850 грн. Крім того, згідно з новими правилами, не можна перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або віком до 12 років, у транспорті без спецзасобів, які дають можливість пристебнутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!