Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій четверга: пам'ять про героїв, занедбані кораблі і вільна торгівля з Великобританією
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій четверга: пам'ять про героїв, занедбані кораблі і вільна торгівля з Великобританією

Сьогодні експерти озвучили, чого не вистачає в кораблях після російського "полону", а в Гаазі почалися перші слухання у справі про захоплення моряків

21 листопада 2019, 20:00 comments1879
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій четверга: пам'ять про героїв, занедбані кораблі і вільна торгівля з Великобританією

В пам'ять про героїв. Сьогодні українці згадували тих, хто шість років тому віддав життя за свою країну на Євромайдані. У шосту річницю Революції Гідності глава держави Володимир Зеленський та його дружина прийшли на Майдан, щоб вшанувати пам'ять Небесної Сотні — десятків українців, які першими віддали своє життя за вільну країну. Володимир Зеленський заявив, що свобода і гідність "вшиті" в ДНК українського народу, тому прагнення до цих двох ідеалів є частиною нашої історії і сучасного життя.

Також президент обіцяє, що на місці загибелі героїв Небесної Сотні з'явиться Музей Революції Гідності, а також він зробить все, щоб злочини у лютому 2014 року були розслідувані, і винні понесли покарання.

Без зброї і унітазів. Сьогодні експерти оцінили стан повернутих кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія захопила рік тому в Керченській протоці. Виявилося, що на суднах відсутні озброєння, боєприпаси, засоби зв'язку, а більшість устаткування несправне.

Так, тільки на катері "Нікополь" немає зброї та боєзапасів, збереглася лише артустановка. Чимало речей "зникли" з числа озброєння та військової техніки. Зокрема, станція космічного зв'язку, надувний човен з мотором, блоки апаратури розпізнавання, вогнегасники, прилади освітлення, аварійний буй, акумуляторні батареї, камбузна плита і навіть унітаз. У такому ж стані і два інших кораблі.

Втім, у РФ запевняють: військові судна були передані Україні нормальному стані і зі справною сантехнікою, що нібито підтверджують відеокадри зовнішнього і внутрішнього стану кораблів. "Якщо в момент переходу від берегів Криму до Очакова українська сторона зуміла "угробити" судна, то це проблема самої української сторони", — відповіли у ФСБ.

"Україна проти РФ". Тим часом в Гаазі почалися перші слухання у Арбітражному трибуналі. Служителі Феміди у відповідності з Конвенцією ООН з морського права почали розглядати позов проти Росії по захопленим у Керченській протоці кораблям і 24 морякам. Процес проходив у Палаці миру в Постійному арбітражному суді. І так як це процедурні слухання, вони проводяться в закритому режимі. Проте українська сторона сподівається на оперативний розгляд позову та фінансову компенсацію з боку РФ.

Вільна торгівля з Британією. Україна має намір укласти угоду про зону вільної торгівлі з Великобританією після Brexit. За словами заступника міністра розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Качки, обидві країни вже працюють у цьому напрямку, і у Києва є план на той випадок, якщо Великобританія вийде з Євросоюзу без всяких умов. Крім того, він повідомив, що Україна намагається укласти Угоду про вільну торгівлю, яка знаходиться в межах 1-1,5 раундів переговорів.

Підозра Садовому. Сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому. За словами політика, в 2015 році Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора, від якого отримав 54 млн грн за виділення землі під індустріальний парк. За словами Садового, починаючи з 2015 року, будівництво нібито блокували на кількох рівнях, в тому числі і в Генпрокуратурі. А в даний момент парк "заморожений". "Це було поле, де паслися корови, а зараз ця територія очікує початку робіт", — пояснює Садовій, який буде доводити свою невинність у суді.

Вже відомо, що САП визначилася з сумою застави у справі Садового: у суді будуть просити 50 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!