Головна Новини Суспільство події Прокурорам доручили перевірити невинності фігурантів справи Шеремета, - Рябошапка
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурорам доручили перевірити невинності фігурантів справи Шеремета, - Рябошапка

ГПУ запропонувала слідству зібрати додаткові докази

11 лютого 2020, 01:36 comments2164
Поділіться публікацією:
Прокурорам доручили перевірити невинності фігурантів справи Шеремета, - Рябошапка

Прокурори у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета доручили слідчим Національної поліції перевірити версії невинності фігурантів, про які заявляли їхні адвокати. Про це повідомив генпрокурор Руслан Рябошапка в ефірі програми "Свобода слова".

За його словами, ГПУ запропонувала слідству зібрати додаткові докази.

"Ми запропонували зібрати додаткові докази, були дані вказівки, що саме треба зробити. Зокрема, ми акцентували роботу слідства на тому, що потрібно перевірити та доказів сторони захисту, що підтверджують невинність осіб, яким повідомлено про підозру", — додав він.

Також він заявив, що прокурори наполягали на тому, щоб запобіжний захід для двох фігурантів справи про вбивство Шеремета залишилася незмінною, щоб уникнути ризиків для розслідування.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Печерський суд Києва залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко. Таким чином, суд відмовив відпустити хірурга під домашній арешт. Адвокат Тарас Безпалий заявив, що доказів його вини недостатньо, і для того, щоб продовжувати слідство на сьогодні буде достатньо домашнього арешту, оскільки так Кузьменко змогла б продовжувати свою лікарську практику. Зібраного обсягу доказів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року недостатньо, щоб передати справу в судове провадження. Рябошапка зазначив, що на момент, коли підозрювані були затримані, база фактів, що вказують на причетність цих осіб, відповідала необхідним нормам, але слідство не зупиняється на цьому етапі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!