Головна Новини Суспільство події Двом ексберкутівцям, які повернулися в Україну, не будуть змінювати запобіжний захід, - Рябошапка
commentss НОВИНИ Всі новини

Двом ексберкутівцям, які повернулися в Україну, не будуть змінювати запобіжний захід, - Рябошапка

За словами Рябошапки, екс-беркутівці будуть мати можливість в суді доводити свою невинність

11 лютого 2020, 03:00 comments1851
Поділіться публікацією:
Двом ексберкутівцям, які повернулися в Україну, не будуть змінювати запобіжний захід, - Рябошапка

Двом екс-беркутівцям Сергію Тамтуре і Олександру Маринченко, які повернулися в Україну після обміну, не будуть змінювати запобіжний захід, якщо вони будуть продовжувати з'являтися на судові засідання. Про це сказав генпрокурор України Руслан Рябошапка в ефірі ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Справа зараз знаходиться в стадії судового розгляду, і ті люди, які були обмінені і які повернулися, – вони як були підсудними, так і залишаються", – зазначив генпрокурор.

За його словами, екс-беркутівці виявили бажання брати участь у судовому процесі далі і 17 березня буде наступне засідання суду.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, які звинувачувалися у вбивстві активістів під час Евромайдана і були передані в "Л/ДНР" в рамках обміну полоненими, повернулися в Київ. Про це повідомив їхній адвокат Олексій Горошинський. "Колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут" Олександр Маринченко та Сергій Тамтура повернулися в Київ, після їх обміну в рамках Нормандських домовленостей", — написав адвокат у своєму Facebook.

У розгляді справи про загибель 48 осіб під час акцій протесту в Києві на вул. Інститутській 18-20 лютого 2014 року оголошено перерву до 17 березня. Про це сказано в рішенні Святошинського райсуду Києва, який проводив засідання. Також суд вивів зі справи групу прокурорів, які відпустили колишніх бійців "Беркута" для подальшого обміну з ОРДЛО. 29 грудня відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і ОРДЛО в форматі "123 на 76". Україна видала, зокрема, п'ятьох співробітників спецпідрозділу "Беркут", які є підозрюваними у справі про вбивство активістів Євромайдану.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!