Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли повітря в Києві стане чистішим
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли повітря в Києві стане чистішим

В Укргідрометцентрі розповіли, через скільки днів зменшиться рівень забруднення повітря в Києві

18 квітня 2020, 18:11 comments3327
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли повітря в Києві стане чистішим

Мешканці Києва можуть очікувати на очищення повітря в столиці вже 20-22 квітня. Про це заявив на брифінгу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Так, вчора та сьогодні якість атмосферного повітря у Києві оцінюється такими значеннями: завислі речовини (пил та залишки горіння) перевищують граничну допустиму концентрацію у 2-4 рази, діоксид сірки, діоксид азоту, а також формальдегід перевищують гранично-допустимі значення у 2-3 рази. Тоді як оксид вуглецю знаходиться в межах нижче ГДК.

За словами Прокопенка, такі показники є характерними для весни, окрім завислих речовин, але це не несе критичної загрози для населення. Зауважимо, що найбільше забруднення повітря спостерігається у нічні та особливо ранні години, тому у цей час краще не виходити на вулицю та щільно закрити вікна.

"Ці забруднення, які спостерігаються у місті Києві, є наслідком переміщення повітряних мас з території Житомирської області, — наголосив Прокопенко. -Найближчими днями північно-західний напрям вітру збережеться. Вже 20-22 квітня вітер змінить напрям на північний і в ці дні очікується зменшення впливу на забруднення в Києві".

Нагадаємо, забруднення повітря в Києві не пов'язано з пожежами в Чорнобильській зоні, а сталося через переміщення повітряних мас з Житомирської області. Про це заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. Згодом у МОЗ розповіли, як захиститися від смогу в Києві

Раніше "Коментарі" писали, що забруднене повітря з Києву переноситься в інші регіони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!