Головна Новини Суспільство права людини Українці кілька тижнів чекають на евакуацію з Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці кілька тижнів чекають на евакуацію з Китаю

Громадяни України, які перебувають в епіцентрі коронавирусу в Китаї, не можуть повернутися додому

13 лютого 2020, 10:37 comments1969
Поділіться публікацією:
Українці кілька тижнів чекають на евакуацію з Китаю

Українці, які застрягли в китайському місті Ухань, вже кілька тижнів знаходяться на карантині і не можуть повернутися. Щоб якось вирішити цю проблему, вони вирішили звернутися президента України, щоб він посприяв їх поверненню, повідомляє Hromadske

У зверненні наголошується, що уряд годує їх "сніданками" що немає літака, або він затримується, що немає фінансування.

"Ми тут вже три тижні, нам повідомляють, що ось зараз буде виліт в цей час, потім називають іншу дату. Змінюється інформація, в Україні ніде немає місць, де нас поселити", — кажуть українці.

Гуртожиток, де розмістили українців перебуває на карантині, з нього людей випускають лише в магазин, а працюють не всі супермаркети, а ті, які працюють, відкриті тільки до обіду.

Зазначимо, що громадян України повинні були евакуювати ще 11 лютого спеціальним чартерним рейсом Київ — Ухань (КНР) – Київ.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив додаток, яке дозволяє людям перевіряти, не ризикують вони заразитися коронавірусом. "Детектор близького контакту" повідомляє користувачам, вони знаходяться поруч з людиною, який заразився коронавірусом або перебуває під загрозою зараження. Людям, які були визначені як схильні до ризику, рекомендується залишатися вдома та інформувати місцеві органи охорони здоров'я.

Раніше ми писали про те, що в деяких регіонах України у готелі відмовляються селити китайців через загрозу поширення коронавіруса.

Нагадаємо, що кількість жертв коронавіруса в Китаї збільшилося за добу на 108. У загальній складності померло 1016 місцевих жителя, 3996 людина одужали і були виписані з лікарні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!