Головна Новини Суспільство права людини Оприлюднена схема евакуації українців з Уханя
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднена схема евакуації українців з Уханя

У МВС розповіли, як будуть евакуювати громадян з Китаю в Україну

18 лютого 2020, 11:47 comments2608
Поділіться публікацією:








Оприлюднена схема евакуації українців з Уханя

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, як будуть евакуювати українців з Уханя через коронавірус. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За його словами, команда літака, яким будуть евакуювати громадян з Китаю в Україну, буде складатися з 16 осіб екіпажу: 6 пілотів, 9 бортпровідників, 1 техніка, 2 лікарів, 1 медсестри. Також у літаку будуть перебувати поліцейський, військовослужбовець та працівник консульства. Всі вони будуть у костюмах біозахисту.


Кожен пасажир, який буде евакуйований українським літаком, до посадки буде підписувати інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції і спостереження за станом здоров'я, діагностику і лікування. В разі відмови — людину не евакуюють.

В аеропорту буде проводитися термометрія пасажирів китайською стороною за повідомленням медичного персоналу рейсу і повторно — українськими медиками безпосередньо перед посадкою в літак. У разі наявності температури медперсонал буде ухвалювати рішення про недопущення пасажира на рейс. Такі особи в супроводі консула будуть доправлені в місцеву лікарню.

Після прибуття в Україну літак прямує на санітарну стоянку, і всі будуть проходити прикордонний контроль.

"Всього підлягають обсервації орієнтовно 109 осіб. Пасажири, які прибули з КНР, і члени екіпажу направляються до місця обсервації в автобусах у супроводі співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Колону з 4-х автобусів будуть супроводжувати автомобілі патрульної поліції", — розповів Аваков.

Автобуси, в яких будуть транспортуватися пасажири, також будуть піддаватися дезінфекції. У період обсервації — від 14 діб, співробітники МВС України будуть здійснювати охорону території корпусів, де будуть знаходитися евакуйовані громадяни під пильним наглядом медиків. Приміщення з евакуйованими будуть посилено охоронятися — буде утворено подвійне кільце захисту, охорони та знезараження.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Пекіні планують за шість днів перетворити промислова будівля в новий заводпо виробництва захисних масок, щоб задовольнити зростаючий попит на них у зв'язку зі спалахом епідемії коронавіруса нового типу COVID-19.

Очікується, що завод, будівництвом якого займається компанія China Construction First Group, буде виробляти 250 тисяч масок в день.

 

Також ми писали про те, що глава китайського МЗС Ван І на Мюнхенській конференції з безпеки розповів про те, що їх країна знаходиться на шляху викорінення небезпечного вірусу, який наробив шуму в світі.

За його словами, епідемія не підірве китайську економіку, а також, що вони здатні вирішити цю проблему.

 Також ми писали про те, що 25-річний британець Коннор Рід зумів вилікуватися від небезпечного короновируса з допомогою віскі. Він також зізнався, що не брав жодних медикаментів, в тому числі антибіотики, які йому прописали лікарі.

Нагадай, що Україна має намір евакуювати 74 людини з Уханя (Китай), де зафіксовано спалах смертельно небезпечного коронавіруса 2019-nCoV. Планується, що евакуація з Уханя пройде 18 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!