Головна Новини Суспільство права людини "Маю право на помилку": нардепи "Слуги народу" виступили на захист вчителів "Всеукраїнської школи онлайн"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Маю право на помилку": нардепи "Слуги народу" виступили на захист вчителів "Всеукраїнської школи онлайн"

Члени комітету з питань освіти і науки звернулися до вчителів у зв'язку з масовим хейтом в соціальних мережах через допущені ними помилки у проекті "Всеукраїнська школа онлайн"

13 квітня 2020, 16:08 comments6152
Поділіться публікацією:
"Маю право на помилку": нардепи "Слуги народу" виступили на захист вчителів "Всеукраїнської школи онлайн"

На сьогоднішньому засіданні парламенту народний депутат від фракції "Слуга народу" і голова комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Сергій Бабак разом з колегами звернувся до педагогів, які на добровільних засадах проводять дистанційне навчання школярів з 5 по 11 класи у проекті "Всеукраїнська школа онлайн".

Бабак з командою вийшли за трибуну не в офіційних костюмах, а джемперах з написом "Маю право на помилку", а їх послання було звернено на адресу вчителів, які під час викладання на камери допустили помилки, за що жорстоко поплатилися.

"Замість слів підтримки цих вчителів соціальні мережі, журналісти, політики і навіть їх колеги почали висміювати і труїти: такий собі суспільний буллінг Вчителів. Вчителів — людей з великої літери, які на волонтерських засадах вирішили допомогти системі освіти України в той час, як більшість систем освіти світу просто не були готові вистояти перед тими викликами, які поставила перед усіма нами пандемія", — сказав у своїй промові Бабак.

Політик підкреслив, що всі люди мають права: право на волевиявлення, право на свободу слова, право на життя, а також ряд інших важливих прав, але, як виявилося, не мають права на помилку.

"Наші діти бояться зробити помилку, тому що вони отримають "двійку", на них будуть лаятися вчителя, дражнили однолітки, врешті-решт дістанеться від батьків удома. Тому наші діти ростуть невпевненими в собі, тому у нас не люблять ризикувати і так мало в українській науці інновацій. Наше суспільство не толерантно до помилок, тому перш ніж щось робити, кожен з нас стурбований: "а що ж скажуть люди?". І це відсутність толерантності до помилок і є основною хворобою нашого суспільства", — переконаний Сергій Бабак.

Як підсумок свого виступу нардеп порівняв праця вчителів з роботою лікарів у цей складний епідеміологічний період. На його переконання, поки лікарі "на передовій" зустрічають пандемію і відважно борються за здоров'я і життя нашої української нації, вчителі настільки ж відважно борються за майбутнє і гідність наших дітей.

Така мова Бабака викликала максимальну підтримку і солідарність у сесійній залі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що учительница з географії під час онлайн-уроку для 10-го класу переплутала назву океанів, а до цього помилку в підрахунках допустила викладач математики. Як і очікувалося, це викликало шквал критики від батьків школярів і просто диванних експертів в соціальних мережах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!