Головна Новини Суспільство медицина Влада відмовилися називати місця, куди евакуювали українців з Уханя
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада відмовилися називати місця, куди евакуювали українців з Уханя

Також керівниці МОЗ Скалецька відмовилася говорити, куди саме прилетить літак з евакуйованими з Уханя

19 лютого 2020, 05:35 comments2028
Поділіться публікацією:
Влада відмовилися називати місця, куди евакуювали українців з Уханя

Представники Міністерства охорони здоров'я та Держслужби надзвичайних ситуацій відмовилися розкривати, де саме розмістять українців і іноземців, яких евакуюють з китайського Уханя, епіцентру розповсюдження коронавірусу. Відповідне питання на брифінгу поставили керівниці МОЗ Зоряні Скалецьке.

За її словами, є 4 місця, де можуть розмістити евакуйованих з провінції Хубей українців та іноземних громадян. Скільки з них у підсумку використовують, поки невідомо, оскільки буде залежати від кількості евакуйованих людей.

У той же час вона "з міркувань безпеки" відмовилася називати, що саме це за пункти і де вони розташовані. Відомо лише, що їх буде охороняти Нацгвардія.

Також Скалецька відмовилася говорити, куди саме прилетить літак з евакуйованими з Уханя.

 Як повідомляло видання "Коментарі", лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін видав указ про направлення ще майже 3 тисяч військових медиків в Ухань. За даними видання, в Ухань, де стався спалах коронавірусу, додатково направили близько 3 тисяч медпрацівників зі складу ЗС Китаю. Медики лікуватимуть хворих коронавірусом пацієнтів у двох недавно побудованих лікарнях. Китай запустив додаток, яке дозволяє людям перевіряти, не ризикують вони заразитися коронавірусом. "Детектор близького контакту" повідомляє користувачам, вони знаходяться поруч з людиною, який заразився коронавірусом або перебуває під загрозою зараження. Людям, які були визначені як схильні до ризику, рекомендується залишатися вдома та інформувати місцеві органи охорони здоров'я. У Гонконзі розповіли про можливий новий спосіб розповсюдження вірусу — через каналізацію. У мешканців будинку в одному з районів міста виявили вірус, при цьому вони не контактували ні з ким і навіть не були між собою знайомі. Єдиний варіант — вода. Тим часом цікаву особливість вірусу сьогодні відзначили і експерти. Коронавірус небезпечніше для чоловіків, ніж для жінок. І якраз в одній з чоловічих в'язниць Великобританії зараз справжня паніка. У наркоторговця, якого нещодавно екстрадували з Азії, виявили симптоми хвороби і зараз терміново перевіряють всіх ув'язнених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!