Головна Новини Суспільство медицина В Україні не вистачає понад 35 тис. медичних сестер та братів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні не вистачає понад 35 тис. медичних сестер та братів

Сьогодні у всьому світі святкують День медичних сестер та братів, тим часом, в Україні є дефіцит таких співробітників

12 травня 2020, 12:11 comments2470
Поділіться публікацією:
В Україні не вистачає понад 35 тис. медичних сестер та братів

В Україні не вистачає понад 35 тис. медичних сестер та братів. Про це передає УНН з посиланням на слова голови ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Сергія Кубанського.

Зазначається, що такий дефіцит зафіксований станом на 1 січня поточного року. Так, за офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, наразі в Україні розрив між штатними посадами медсестер та медбратів у закладах охорони здоров’я й безпосередньо фізичними особами, які їх мають займати, склав 35 750 осіб. Із цього числа 7 494 – дефіцит у Києві.

Додамо, що сьогодні Україна традиційно доєдналася до святкування Всесвітнього дня медичних сестер та братів, який відзначається 12 травня. Саме ці люди перебувають на передовій боротьби з коронавірусом пліч-о-пліч із лікарями, щодня рятуючи життя. Наразі у нашій країні на COVID-19 захворіло понад 3 тис. медиків.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що незавершена медична реформа вже потребує перереформування. Він закликає зберегти всі позитивні моменти і терміново виправляти помилки. Експерти розповіли виданню "Коментарі", які позитивні моменти варто залишити, а які помилки – виправити.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, тільки одна область в Україні повністю розрахувалася з медиками за боротьбу з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!