Головна Новини Суспільство медицина «Кожна затримка може коштувати нам життів»: Зеленський наказав розібратися із медзакупівлями
commentss НОВИНИ Всі новини

«Кожна затримка може коштувати нам життів»: Зеленський наказав розібратися із медзакупівлями

Президент України Володимир Зеленський поскаржився на занадто тривалий процес закупівлі медичних засобів

23 травня 2020, 23:57 comments3156
Поділіться публікацією:
«Кожна затримка може коштувати нам життів»: Зеленський наказав розібратися із медзакупівлями

В Україні закупівлі засобів індивідуального захисту та обладнання для запобігання поширення коронавірусної інфекції і порятунку пацієнтів проходить досить довго. Про це заявив глава держави Володимир Зеленський на традиційній нараді.

"Лікарні, медики, аптеки – скрізь повинні бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі йдуть дуже довго, — сказав президент. — Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб в подальшому міністерство купувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія, ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її. Кожна затримка може коштувати нам життів. У світі очікують на другу хвилю коронавірусу. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили понад 600 життів. Повинні бути готові з усіма процедурами і надалі".

Додамо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про доставку в Україну понад 100 тис. респіраторів. Допомогу від однієї з національних компаній доставив літак. Крім того, глава МОЗ заявив про налагоджену налагоджено співпрацю зі Світовим банком щодо закупівлі всього необхідного. Степанов зазначив, що з наступного тижня укладатимуть контракти з майбутніх закупівель.

Нагадаємо, комітет рекомендував Раді прийняти закон, що прибирає бюрократію у виробництві ліків. Закон покликаний усунути ряд проблем українського фармринку.

Як повідомлялося, аудитори перевірять "Медзакупки України" після скандалу з закупівлею захисних костюмів для медиків.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні під час карантину почали діяти поштова доставка ліків і онлайн-торгівля медикаментами. Експерти впевнені, що нововведення варто залишити і після карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!