Головна Новини Світ Африка Українці з лайнера Diamond Princess відмовилися евакуюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці з лайнера Diamond Princess відмовилися евакуюватися

В Японії Diamond Princess на круїзному лайнері частково зняли карантин через коронавирус

25 лютого 2020, 04:20 comments2898
Поділіться публікацією:
Українці з лайнера Diamond Princess відмовилися евакуюватися

Майже всі українці, члени екіпажу судна Diamond Princess, не планують повертатися в Україну. Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на Максима Коваленка з департаменту консульської служби МЗС.

За словами Коваленко, 24 громадянина України, з яких двоє перебувають у лікарні, не мають наміру повертатися в Україну. Ще з одним українські дипломати намагаються встановити контакт. "Їх зобов'язання визначаються контрактом, також враховується їх бажання", – говорить Коваленко.

Він додав, що посольство, МЗС і Моз готові до того, що думка екіпажу лайнера може змінитися. Питання повернення в Україну вирішуватися безпосередньо громадянами та власником судна.

  Як повідомляло видання "Коментарі", пасажири круїзного лайнера Westerdam, який раніше відмовилися пустити в свої порти влади Японії, Філіппін, Тайваню, Таїланду і Гуама, почали висаджуватися на берег в порту Сіануквіль в Камбоджі. Рішення про висадку пасажирів прийняли після того, як у всіх 20 осіб з борту лайнера, у яких взяли аналізи на коронавірус, не виявили захворювання. Відзначається, що на лайнері перебувало понад 600 громадян США. Китай запустив додаток, яке дозволяє людям перевіряти, не ризикують вони заразитися коронавірусом. "Детектор близького контакту" повідомляє користувачам, вони знаходяться поруч з людиною, який заразився коронавірусом або перебуває під загрозою зараження. Людям, які були визначені як схильні до ризику, рекомендується залишатися вдома та інформувати місцеві органи охорони здоров'я. Раніше ми писали про те, що в деяких регіонах України у готелі відмовляються селити китайців через загрозу поширення коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!