Головна Новини Світ Азія Коронавірус: Китай ввів смертну кару за умисне приховування симптомів
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус: Китай ввів смертну кару за умисне приховування симптомів

15 лютого у Китаї заборонили жителям з кашлем та іншими симптомами вірусного захворювання пересуватися по країні

15 лютого 2020, 23:54 comments2959
Поділіться публікацією:
Коронавірус: Китай ввів смертну кару за умисне приховування симптомів

У Китаї навмисне приховування симптомів коронавірусу, спотворення інформації про стан хворого або поширення інфекції відтепер може каратися тюремним ув'язненням або смертної стратою. Про це йдеться в рішенні китайського суду, на яке посилається DW.

Крім того кримінальним злочином може вважатися приховування історії своїх подорожей.

"Людина, який став джерелом інфекції і привів до поширенню вірусу, буде звинувачений у створенні загрози суспільній безпеки. Він може бути засуджений до 10-річного або довічного тюремного ув'язнення або смертної кари", — йдеться в повідомленні.

15 лютого Національна комісія з охорони здоров'я Китаю заборонила жителям з кашлем, температурою та іншими симптомами вірусного захворювання пересуватися по країні в автобусах, поїздах і літаках.

 Як повідомляв сайт "Коментарі", за даними влади Китаю, станом на вечір п'ятниці, 14 лютого, було зафіксовано понад 66 тисяч підтверджених випадків захворювання коронавірусом. Кількість загиблих перевищила 1,5 тис. осіб. В даний час більше 800 чоловік все ще знаходяться у важкому стані, а одужати змогли більше 8 тис. чоловіків. Співробітники Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що коронавірус може вразити 80% населення Землі. Вчені Національного інституту алергії і інфекційних захворювань США опублікували знімок того, як виглядає китайський новий коронавірус COVID-19.

Французькі лікарі зафіксували перший у Європі підтверджений випадок смерті від коронавіруса. Про це повідомила міністр солідарності та охорони здоров'я країни Аньєс Бузін. Відомо, що померлий — 80-річний турист з Китаю, який прибув у Францію 16 січня. Але вже 25 січня чоловіка госпіталізували у спеціальну лікарню та ізолювали від оточуючих. "Його стан швидко погіршувався, він перебував у критичному стані протягом декількох днів, перебуваючи під пильним медичним увагою", — уточнила міністр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!