Головна Новини Світ Азія Аваков розповів подробиці евакуації українців з Уханя
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков розповів подробиці евакуації українців з Уханя

Як розповів міністр МВС Арсен Аваков, крім екіпажу, на борту також будуть поліцейський, два лікаря, медсестра, військовослужбовець та працівник консульства

18 лютого 2020, 02:41 comments1671
Поділіться публікацією:
Аваков розповів подробиці евакуації українців з Уханя

Міністр МВС Арсен Аваков розповів деталі евакуації українців з китайської провінції Ухань, центру спалаху коронавіруса. За його словами, ті, у кого температура тіла буде 37,2 і більше залишаться в Ухані. Про це заявив Аваков в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

"Наші громадяни все про це повідомлено і будуть знати конкретно, коли їм прибути. Китайські влади на наш запит в потрібний момент доставляють наших громадян безпосередньо до літака, який повністю готовий. На борту літака буде 16 осіб екіпажу...", — розповів він.

Як розповів міністр, крім екіпажу, на борту також будуть поліцейський, два лікаря, медсестра, військовослужбовець та працівник консульства. Всі вони разом з евакуйованими будуть відбувати карантин.

"Той, у кого буде температура 37,2, на превеликий жаль, не сможуть полетіти у літаку", — сказав Аваков.

Раніше "Коментарі" писали, що в Китаї триває епідемія смертельної пневмонії, на боротьбу з яким у країні кинули всі сили і засоби. Всього за два дні порожня будівля перетворили в медичний центр на 1000 осіб. Спеціалізовану лікарню відкрили неподалік від міста Ухань, де було зафіксовано спалах захворювання. В рекордні терміни вдалося вкластися завдяки швидкій роботі будівельників, електриків, волонтерів і поліцейських. Раніше ця будівля планували обладнати до травня, але уряд вирішив негайно використовувати приміщення для допомоги хворим коронавірусом. Крім того, за поширення неправдивої інформації про епідемію почалися затримання: заарештували одного людини, а ще шістьом пред'явили адміністративне порушення.

51 українець знаходиться в китайській провінції Хубей та місті Ухань, звідки поширився по всій країні і іншим країнам коронавірус. На даний момент відомо, що 49 чоловік знаходиться в Ухані, одна людина – в місті Сяньян і ще один – в міському повіті Чжун Сянь міста Цзинмэнь. У зв'язку з поширенням коронавіруса в Китаї авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) виконає два рейси – 30 січня та 3 лютого для евакуації українських туристів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!