Головна Новини Світ Європа Нідерланди просять Росію допуску до Цемаха
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди просять Росію допуску до Цемаха

Амстердам хоче знайти бойовика «ДНР»

1 жовтня 2019, 14:57 comments1655
Поділіться публікацією:
Нідерланди просять Росію допуску до Цемаха

Влада Нідерландів просить російську прокуратуру сприяти в допиті терориста "ДНР", який причетний до катастрофи літака рейсу МН17, Володимира Цемаха, передає "Інтерфакс".

"Нещодавно відбувся обмін (полоненими — ред.) між Росією і Україною, і уряд Нідерландів зараз звернувся до російської прокуратури за допомогою, щоб знайти цього чоловіка, поспілкуватися з ним і також зібрати можливу інформацію від нього", — заявив посол Роб Свартбол.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Київський апеляційний суд 5 вересня відпустив Володимира Цемаха з-під арешту під особисте зобов'язання.

У Генпрокуратурі заявили, що Цемах повернеться на окуповану територію за місцем реєстрації і не виключили, що він зможе уникнути покарання.

Раніше депутати Європейського парламенту направили президенту Володимиру Зеленському лист із закликом не віддавати Росії Володимира Цемаха.

7 вересня Володимир Цемах був виданий Росії в рамках обміну полоненими за формулою 35 на 35. Зеленський після обміну заявив, що представники Нідерландів допитали Цемаха перед його видачею в РФ.

12 вересня дочка Цемаха повідомила про його повернення на окуповану територію Донецької області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!