Стало відомо, коли Австрія відкриє кордони

Австрія анонсувала відновлення роботи прикордонних пунктів з Чехією, Словаччиною та Угорщиною

З 15 червня Австрія має намір відкрити кордони з Чеською Республікою, Словаччиною та Угорщиною. Про це передає Reuters з посиланням на австрійське МВС.

Відновлення роботи було узгоджено раніше, щоб усунути перешкоди на шляху між Німеччиною, Австрією, Швейцарією і Ліхтенштейном, а також послабити проїзд тим, кому дозволено транзит. Додамо, що все ще залишаються обмеження для тих, хто в'їжджає з Італії.

Як заявили в уряді, їхня мета – "мати якомога більше свободи і якомога менше обмежень". Тому ослаблення повинні принести жителям приміської зони більш спокійне і звичне повсякденне життя.

Додамо, що до цього Австрія і Німеччина назвали дату відкриття спільного кордону. А з 15 травня на німецько-австрійському кордоні вирішили послабити контроль: проводять тільки випадкові перевірки. Крім того, тоді ж відкрилося кілька невеликих прикордонних переходів між Баварією та Австрією.

Нагадаємо, в Австрії сховали гірськолижний курорт під тканиною до кращих часів. Опубліковані незвичайні фото.

Раніше повідомлялося, що Німеччина поступово відкриває кордони. ФРН сьогодні відновила роботу на кордоні з однією країною, а ще з трьома – послабила контроль.