Головна Новини Світ Близький Схід НАТО розширить місію в Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО розширить місію в Іраку

Місія НАТО буде відновлена і розширена в Іраку в разі схвалення з боку Багдада

13 лютого 2020, 02:05 comments1948
Поділіться публікацією:
НАТО розширить місію в Іраку

У НАТО затвердили розширення тренувальної місії по боротьбі з терористичною організацією ИГІЛ в Іраку. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в Twitter.

Він зазначив, що місія НАТО буде відновлена і розширена в Іраку в разі схвалення з боку Багдада.

"НАТО посилює боротьбу з міжнародним тероризмом. Міністри оборони країн НАТО прийняли рішення відновити роботу тренувальній місії в Іраку і розширити її діяльність", — заявив Столтенберг.

 Як повідомляло видання "Коментарі", кількість військових США, які отримали черепно-мозкові травми в результаті ракетного удару Ірану в ніч на 8 січня, становило 109 осіб. "На сьогоднішній день у 109 військовослужбовців США діагностовано легкі черепно-мозкові травми <...> 76 з них в даний час повернулися до служби", − вказали у відомстві. Наголошується, що 27 потерпілих були раніше доставлені в Німеччину для надання їм медичної допомоги, 21 з них пізніше перенаправили в США, ще один вже повернувся в Ірак, де знову приступив до виконання службових обов'язків. Парламент Ірану визнав Міністерство оборони США і американську армію терористичними організаціями. До списку терористів потрапили всі військові Збройних сил США, представники Міністерства оборони, а також всі компанії, які співпрацюють з Пентагоном.

В Іраку призначений новий прем'єр-міністр. Новим прем'єр-міністром Іраку став колишній міністр зв'язку Мохаммед Аллаві. Призначення підписав президент Іраку Бархам Саліх через два місяці після того, як на тлі протестів пішов у відставку попередній прем'єр-міністр. Зазначається, що вибір Аллаві був узгоджений конкуруючими іракськими угрупованнями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!