Головна Новини Світ Близький Схід Ердоган просив Путіна залишити його з Асадом "один на один"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган просив Путіна залишити його з Асадом "один на один"

Ердоган заявив, що сирійське питання — не спроба розширити кордони Туреччини

29 лютого 2020, 12:32 comments2544
Поділіться публікацією:
Ердоган просив Путіна залишити його з Асадом "один на один"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав президента РФ Володимира Путіна прибрати російські війська з Сирії і припинити надавати підтримку режиму Башара Асада. Про це він сказав у телефонній розмові з російським лідером, повідомляє "РИА Новости".

"Сирійське питання — це ні в жодному разі не авантюра і не прагнення розширити межі. Ми туди увійшли на запрошення Асада, а за запрошенням сирійського народу. І поки народ не запропонує нам піти, ми звідти не підемо. Я сказав Путіну: залиште нас з режимом один на один, ми самі зробимо що потрібно", — сказав турецький лідер під час виступу в Стамбулі.

За словами Ердогана, кількість турецьких військових, загиблих при авіанальоті російських і сирійських військ в Ідлібі, збільшилося до 36.

"Ми знищили понад 2100 сирійських військових, 300 одиниць військового транспорту, сім хімічних складів. І будемо продовжувати їх знищувати", — заявив Ердоган.

Як повідомляв сайт "Коментарі", турецька влада відзвітувала про масовані атаки по цілях у Сирії. З допомогою авіації і артилерії турецьким військовим вдалося вразити понад 200 цілей армії Сирії.

Удари стали відповіддю на агресію російських військових армії Сирії щодо позицій турецький сил, в результаті чого загинули десятки бійців армії Туреччини.

Україна висловила солідарність із світовим співтовариством у зв'язку із загостренням ситуації на сирійському Ідлібі. Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що дії Росії становлять загрозу для всього світу.

В ООН закликали Росію і Сирію припинити бомбардування Ідлібу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!