Головна Новини Світ Росія Росія отримала нового прем'єр-міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія отримала нового прем'єр-міністра

Новому прем'єру Росії Мішустіну запропонували зберегти кількох міністрів

16 січня 2020, 15:05 comments2736
Поділіться публікацією:
Росія отримала нового прем'єр-міністра

Державна Дума Росії сьогодні, 16 січня, призначила прем'єр-міністром РФ Михайла Мішустіна, передає "Інтерфакс".

Кандидатуру нового глави уряду підтримали 383 депутати, ще 41 парламентарій проголосував "проти", а 12 — не брали участь у голосуванні.

Перед голосуванням Мішустін зустрівся з представниками фракцій Держдуми, повідомив спікер парламенту В'ячеслав Володін.

"Є пропозиції про необхідність збереження в складі уряду професіоналів, людей ефективних, такі пропозиції звучать, тому що багато гідних людей працює в уряді, і нам вкрай важливо, щоб уряд складався з таких членів кабінету", — заявив Володін.

Раніше стало відомо, що на зустрічі Мішустіна з парламентаріями найбільше критикували керівників Міністерств праці, культури, охорони здоров'я, освіти.

Довідка. Михайло Мішустін народився в Москві в 1966 р, закінчив Московський верстатоінструментальний інститут. Там же закінчив аспірантуру, після чого захистив кандидатську і докторську дисертацію і отримав ступінь доктора економічних наук.

У 1998 році Мішустін пішов на державну службу. Працював заступником міністра податків і зборів, керівником Федерального агентства кадастру об'єктів нерухомості та Федерального агентства з управління особливими економічними зонами. Кар'єру зробив у Федеральній податковій службі, яку очолив у квітні 2010 року і керував відомством аж до призначення головою російського уряду.

Мішустін також займався бізнесом. Підприємницьку діяльність почав в Міжнародному комп'ютерному клубі, який займався залученням західних передових інформаційних технологій. Також займався бізнесом у сфері інвестицій.

Ка повідомляв сайт "Коментарі", 15 січня уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку після звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів. Глава Кремля заявив про необхідність змін до Конституції РФ і проведення референдуму.

Раніше президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми РФ кандидатуру Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!