Головна Новини Світ Росія Росія готова продовжити з Україною контракт щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова продовжити з Україною контракт щодо газу

У разі успішної співпраці, Росія згодна продовжити контракт з Україною щодо транзиту газу

10 лютого 2020, 14:10 comments1600
Поділіться публікацією:
Росія готова продовжити  з Україною контракт щодо газу

Росія готова продовжити контракт щодо транзиту газу через територію України після 2024 року. Про це йдеться в статті міністра енергетики РФ Олександра Новака в журналі "Енергетична політика".

"Як вже всі переконалися в кінці минулого року, нові маршрути — не перешкода продовження транспортування російського газу через територію України. Ми не раз про це говорили. Важливо, що ми все-таки почули один одного, і нам з українськими партнерами вдалося домовитися про транзит газу з 2020 року терміном на п'ять років на взаємовигідних умовах. Якщо ця співпраця виявиться успішною, можливо, ми продовжимо його і після 2024 року", — написав він.

Новак зазначив, що умови нового контракту з Україною на транзит газу є взаємовигідним.

Як повідомляло видання "Коментарі", російські компанії можуть постачати газ в Україну. В рамках існуючого українського регулювання якщо якась компанія з російської сторони, наприклад, "Газпром", може прийти до оператора ГТС і сказати, що хоче забронювати потужності для входу в Україну з поставкою якійсь українській компанії.

Нагадаємо, 30 грудня Україна і російський "Газпром" підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі. Ці угоди відкривають шлях для укладання довгострокових договорів на транспортування газу між Нафтогазом і Газпромом".

Під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму 7,4 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!