Головна Новини Світ США Держсекретаря США викликали в суд із-за ситуації з Трампом і Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Держсекретаря США викликали в суд із-за ситуації з Трампом і Зеленським

У Помпео вимагали надати документи про взаємодію президентів

28 вересня 2019, 00:30 comments2165
Поділіться публікацією:
Держсекретаря США викликали в суд із-за ситуації з Трампом і Зеленським

Комітет Палати представників з іноземних справ викликав у суд держсекретаря Майка Помпео з документами, що стосуються взаємодії президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Про це передає Politico.

В рамках розслідування про можливість імпічменту Трампа від Помпео вимагали надати документи до 4 жовтня. Також комітет планує приєднати до розслідування свідоцтва п'яти чиновників Держдепартаменту, включаючи спецпредставника по Україні Курта Волкера.

Повідомляється, що Волкер домовлявся з особистим адвокатом Трампа про зустрічі з високопоставленими українськими чиновниками, а також з послом США в Україні Марі Йованович, яку Трамп зняв з посади.

"Документи, викликані до суду, мають бути частиною запиту про імпічмент і поширюватися серед комітетів. Ваш відмова або відмова виконати запит до суду є доказом перешкоди для запиту Палати представників про імпічмент", — йдеться в листі до Помпео.

Його підписали голова Палати представників з закордонних справах Еліот Енгель, голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф і голова комітету по нагляду палати Елайджа Каммінгс.

Показання повинні відбутися між 2 і 10 жовтня, в той час як Конгрес буде на двотижневый перерві.

 Нагадаємо, що особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані проговорився, що Трамп вимагав від Зеленського компромат на Байдена. Дональд Трамп назвав повідомлення преси про тиск на українське керівництво фейком, який вигідний Демократичної партії.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму переговорів Трампа з Зеленським. У ній зазначалося, що в ході бесіди Трамп попросив Зеленського провести переговори зі своїм адвокатом Рудольфом Джуліані і генпрокурором Вільямом Барром щодо розслідування справи сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Президент України у відповідь пообіцяв, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка візьметься за "справу Байдена".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!