Глава Космічних сил США звинуватив Росію в стеженні за супутником

Глава Космічних сил США Джон Реймонд розкритикував Росію за розробку технологій, які могли б пошкодити американським систем у космосі

Два російських супутники підійшли на дуже близьку відстань до американського супутника-шпигуна. Про це повідомляє Голова Космічних сил США генерал Джон Реймонд, повідомляє Голос Америки.

"У листопаді минулого року російський уряд запустив супутник, який пізніше випустив другий супутник. Ці супутники активно маневрували поблизу американського урядового супутника ... Російський уряд називає їх" супутниками-інспекторами ", - йдеться у повідомлення.

Відзначається, що незвичайну ситуацію зазначили в січні любителі, які відстежують рух космічних супутників. Саме вони побачили російський супутник "Космос-2542", який рухався в тій же області на орбіті, де працює американський супутник USA-245, що належить Національного управління військово-космічної розвідки.

Як повідомляло видання "Коментарі", американська астронавтка Христина Кук побила рекорд по тривалості безперервного космічного польоту серед жінок. Христина Кук, 40-річна інженер-електрик з Монтани, прибула на борт МКС 14 березня. Вона побила попередній рекорд за тривалістю перебування жінок в космосі, встановлений американкою Пеггі Уїтсон у 2016-2017 роках. Уїтсон пробув у космосі 288 днів поспіль. Астронавти Христина Кох і Цибулі Пармитано вперше приготували печиво в космосі, щоб випробувати піч на Міжнародній космічній станції, розраховану для роботи в мікрогравітації. Астронавти приготували п'ять пряників і відправили на Землю у капсулі SpaceX.

Зазначимо, цієї весни компанія SpaceX готується випустити своїх перших астронавтів у космос. Цими космонавтами є Боб Бенкен і Дуг Херлі. Їх політ на космічному кораблі Crew Dragon ознаменує собою перший випадок, коли американський космічний корабель доставив астронавтів NASA після завершення програми Suppose Shuttle в 2011 році.