ДУМКИ

Сергій Таран : У переговорах по Донбасу вся політична відповідальність ляже не на Кравчука, а на Зеленського

03-08-2020 08:08

0

Сергій Таран

політичний експерт

Політичний експерт Сергій Таран оцінив для видання «Коментарі» зміну другого президента України Леоніда Кучми на першого президента України Леоніда Кравчука у якості голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) на переговорах в Мінську щодо Донбасу

"Зміна Кучми на Кравчука принципово нічого не може змінити. Тому що переговорні групи не є тими майданчиками, за допомогою яких можна досягти миру.

Війна починалася не там, а в голові у Путіна  Мова про його амбіції щодо відновлення СРСР.

У даній ситуації Україна може або здатися, або перемогти. Іншого шляху немає.

А перемогти ми зможемо лише, коли ціна російської агресії для Путіна буде дуже високою. Домогтися цього реально за допомогою посилення антиросійських санкцій і посилення української армії.

А тому завдання українських переговірників добитися не стільки миру (це в рамках ТКГ неможливо), скільки посилення санкцій проти РФ, збільшення допомоги з боку Заходу Україні.

Чи может справитися з цим Кравчук? Складно сказати... Особливо, з огляду на його політичні маневри останнього часу і ряд недавніх заяв.

При цьому потрібно розуміти, що вся політична відповідальність ляже не на Кравчука, а на Зеленського тому що саме діючий президент, згідно з Конституцією, відповідає за міжнародну і безпекову політику України".

 ***

Раніше співголова Громадської ініціативи "Права Справа", історик, юрист Дмитро Снєгирьов розповів "Коментарям", що дасть вихід Кучми з переговорів по Донбасу.

Також експерти оцінили, чого чекати від Кравчука в якості нового голови української делегації в ТКГ.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!