ДУМКИ

Єгор Фірсов : Велика частина "нових облич" з "слуг народу" присмокталася до влади

18-08-2020 15:08

0

Єгор Фірсов

народний депутат України VII і VIII скликань, т.в.о. голови Державної екологічної інспекції (з листопада 2019 по травень 2020)

Народний депутат України VII і VIII скликань, т.в.о. голови Державної екологічної інспекції (з листопада 2019 по травень 2020) Єгор Фірсов, який на чолі нової партії "Екологічна альтернатива" йде на місцеві вибори в Києві, висловив виданню "Коментарі" думку про "нові" і "старі" обличчя в українській політиці

"Я не вважаю себе" новим "або" старим "обличчям. Так, я політик. Перевірений. Був при владі. Хоч це погане кліше, ніби як колишній. Але я точно знаю, що людям, які голосували за мене, не було соромно . У VIII скликання все закінчилося моїми баталіями з президентом Порошенко. Я не боявся сказати, що думав. В результаті мене позбавили мандата. Але я не шкодую.

Подібне було і з Держекоінспекцією. Я не "відбував номер". Реально приходив на підприємства олігархів, штрафував їх на мільйони, звільняв старий корупційний склад інспекції. Було багато роботи в законодавчій сфері. Не всім це припало до душі ...

Так що я вважають себе людиною, яка пройшла перевірку владою. У цьому сенсі "нове обличчя" - це до певної міри мінус. Його ніхто не знає. Незрозуміло, як себе буде вести людина, побачивши спокуси влади. Велика частина з "слуг народу", насправді такими не є. Може, йшли і з благими намірами. Але зараз практично кожен присмоктався до влади, адаптувався.

Мова повинна йти не про "нових" або "старих", а про підхід до управління країною. Щоб ті, хто йде у владу, йшов не заради своїх вигод, а - реально щось зробити для України. І ту, як мені здається, крім бажання потрібні команда, знання, досвід - яким чином ти маєш намір втілити свої ідеї в життя. Якщо такі індикатори сходяться - такій людині можна довіряти. А просто "новий" або просто досвідчений - цього мало.

Сподіваюся, що у нас з'явитися в хорошому сенсі слова нове покоління політиків. Поки ж воно тільки росте ".

***

Раніше про те, чи спрацює екологічна ставка в боротьбі за Київ, розповів політолог Кирило Сазонов.

Також експерти оцінили тенденції місцевих виборів.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!